Ψευδή τα στοιχεία του Ιράν για τον κορονοϊό λένε επιδημιολόγοι – πιθανόν 1500 κρούσματα

Ψευδή τα στοιχεία του Ιράν για τον κορονοϊό λένε επιδημιολόγοι – πιθανόν 1500 κρούσματα

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό στο Ιράν μπορεί να φθάνει τους 1.500, σύμφωνα με ειδικούς, έναντι του επίσημου αριθμού των 95.

Η εκτίμηση βασίζεται στον επίσημο αριθμό θανάτων του Ιράν, ο οποίος έμεινε στις 15 την Τρίτη, και στις παγκόσμιες εκτιμήσεις, οι οποίες θέτουν το ποσοστό θνησιμότητας ανά συμπτωματική περίπτωση στο εύρος 1 έως 2%, σύμφωνα με τον Δρ. Μαρκ Λιπσιτς, καθηγητή επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

“Εάν υποθέσουμε ότι ο ρυθμός θανάτου ανά περίπτωση βρίσκεται στο ίδιο εύρος στο Ιράν που είναι αλλού, τότε αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μεταξύ 750 και 1500 συμπτωματικών περιπτώσεων στο Ιράν. Αλλά αυτό θα έκανε την υπόθεση ότι η ιρανική κρισιμότητα είναι παρόμοια με τη κρισιμότητα αλλού “, δήλωσε ο Δρ Λιπσιτς σε συνέντευξή του στην Al Arabiya English, προσθέτοντας ότι η εκτίμηση θα μπορούσε να είναι εσφαλμένη εάν οι μολυσμένοι άνθρωποι δεν είχαν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη ή ο ιός εξαπλώθηκε σε μια ομάδα ανθρώπων που κινδύνευαν από επιπλοκές.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Yale Ο Δρ Καβέχ Κοσνούντ εκτιμά τη Δευτέρα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό στο Ιράν είναι «πιθανό στις εκατοντάδες», δεδομένου του επιβεβαιωμένου αριθμού των νεκρών τότε, αλλά δήλωσε ότι είναι δύσκολο να το πω”, καθώς δεν έχει αναφερθεί ο ακριβής αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 στο Ιράν.”

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx