Ψηφιακά η εξεταστική λόγω καταλήψεων, λέει ο Πιερρακάκης

Ψηφιακά η εξεταστική λόγω καταλήψεων, λέει ο Πιερρακάκης

Ερμηνευτική εγκύκλιο απέστειλε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης αναφορικά με τη διεξαγωγή γραπτών ή προφορικών εξετάσεων με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων στα Πανεπιστήμια, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό το καθεστώς καταλήψεων, καθώς οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η εγκύκλιος που έστειλε ο υπουργός και επικαλείται το παρόν νομικό πλαίσιο αναφέρει: «Με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Α.Ε.Ι. ρυθμίζονται οι εναλλακτικές μέθοδοι αξιολόγησης, όπως η διεξαγωγή γραπτών ή προφορικών εξετάσεων με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών ή συνθηκών που ανάγονται σε λόγους ανωτέρας βίας, υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας της αξιολόγηση».

Στη συνέχεια διευκρινίζεται ότι μπορούν αυτές οι εναλλακτικές μέθοδοι να εφαρμοστούν «σε ανωτέρα βία ή έκτακτες συνθήκες, όπου δεν καθίσταται δυνατή η διά ζώσης διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας ή η χρήση των υποδομών του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και λοιπών δραστηριοτήτων του ιδρύματος».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι