Ψυχασθενής μουσουλμάνος σκότωσε τουρίστα στο Παρίσι – Τέσσερις νεκροί τις Φιλιππίνες

Ψυχασθενής μουσουλμάνος σκότωσε τουρίστα στο Παρίσι – Τέσσερις νεκροί τις Φιλιππίνες

Επίθεση στο Παρίσι από μουσουλμάνο, αλλά και βίαιη συνέχιση του τζιχαντιστικού αγώνα στις Φιλιππίνες

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλου χθες (Σάββατο) το βράδυ στο κέντρο του Παρισιού, κοντά στον Πύργο του Άιφελ.

Ο δράστης, ένας 26χρονος Γάλλος μουσουλμάνος, αντιμετωπίζει ψυχιατρικό νόσημα. Σκότωσε με μαχαίρι έναν Γερμανό τουρίστα και τραυμάτισε με σφυρί δύο περαστικούς – έναν Γάλλο περίπου 60 ετών και έναν τουρίστα, του οποίου η υπηκοότητα δεν διευκρινίστηκε – προτού ακινητοποιηθεί και συλληφθεί από αστυνομικούς. Κατά την επίθεση, φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Ο συλληφθείς είπε στους αστυνομικούς πως ήταν οργισμένος επειδή «τόσοι πολλοί μουσουλμάνοι πεθαίνουν στο Αφγανιστάν και στην Παλαιστίνη».

Στις Φιλιππίνες οι αρχές τέθηκαν σε συναγερμό μετά την έκρηξη βόμβας που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας των Καθολικών στο Μαράουι, στα νότια της χώρας. «Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παράλογες και πλέον αποτρόπαιες ενέργειες που διαπράχθηκαν από ξένους τρομοκράτες», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας.

Το Μαράουι πολιορκούνταν επί πέντε μήνες το 2017 από τζιχαντιστές που είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Έκτοτε επικρατούσε σχετική ηρεμία. Την Παρασκευή ο στρατός επενέβη σε κοντινή πόλη και σκοτώθηκαν 11 τζιχαντιστές, και εκτιμάται ότι η βομβιστική ενέργεια ήταν “απάντηση” σε αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι