Ψυχροί οι Ρώσοι με την ελληνική έξοδο

Ψυχροί οι Ρώσοι με την ελληνική έξοδο

Ειδησεογραφική είναι η αναφορά που κάνουν τα περισσότερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην ελληνική έξοδο από τα μνημόνια. Το TASS στο τηλεγράφημά του με τίτλο «Η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα διεθνούς οικονομικής βοήθειας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ESM και υπογραμμίζει τις τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού.

Το Ria Novosti φιλοξενεί δηλώσεις του διευθυντή του τμήματος αναλύσεων της επενδυτικής εταιρείας REGION, Βαλέρι Βάισμπεργκ, που έγιναν στο ραδιόφωνο Sputnik. Ο Βάισμπεργκ εκτιμά ότι «το να αναμένει κανείς ότι στα προσεχή δέκα χρόνια η Ελλάδα θα επιστρέψει σε κανονικούς σταθερούς μακροοικονομικούς δείκτες είναι κάτι εξαιρετικά προβληματικό». Ο ίδιος τονίζει ότι η προσοχή θα πρέπει να «εστιασθεί στην μεταρρύθμιση της οικονομίας και στις ιδιωτικοποιήσεις».

Καθαρά ειδησεογραφική είναι και η αναφορά της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Rossiskaya Gazeta, όπως και της οικονομικής εφημερίδας Vedomosti, η οποία σημειώνει ότι «η Ελλάδα ζούσε με τα χρήματα των χωρών της ΕΕ και του ΔΝΤ από το 2010».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι