ΠτΔ: “Για την απαγόρευση για το Πολυτεχνείο θα κρίνουν οι δικαστικές αρχές”

ΠτΔ: “Για την απαγόρευση για το Πολυτεχνείο θα κρίνουν οι δικαστικές αρχές”

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέφυγε να πάρει θέση στο ζήτημα της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων για τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “αρμόδιες είναι οι δικαστικές αρχές ενώπιον των οποίων η υπόθεση εκκρεμεί”.

Η ανακοίνωση βγήκε μετά τη συνάντησή της με εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25) και του ΣΦΕΑ (Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών) που ζήτησαν με κοινό ψήφισμά τους από την Πρόεδρο να τοποθετηθεί επί της συνταγματικότητας αλλά και της δημοκρατικότητας της απαγόρευσης.

«Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης. Είναι καθήκον όλων και ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου»,  ανέφερε στην ίδια ανακοίνωση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι