VIDEO

Νεκρός ο πιλότος του εκπαιδευτικού Τ-2 – Την μοιραία πτήση είδε η οικογένειά του

Νεκρός ο πιλότος του εκπαιδευτικού Τ-2 - Την μοιραία πτήση είδε η οικογένειά του,

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από την Αεροπορική Βάση 120 ΠΕΑ της Καλαμάτας κοντά στο αεροδρόμιο. Ο πιλότος βρέθηκε νεκρός.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συνετρίβη σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο. Το Τ-2 είχε μόλις απογειωθεί. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αυτή η μοιραία πτήση θα ήταν η τελευταία του 40χρονου επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Επαμεινώνδα Κωστέα με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών (Τ-2), τα οποία σε λίγους μήνες θα αποσυρθούν από την ενεργό δράση. Την πτήση παρακολουθούσε η σύζυγος με τα δυο τους παιδιά.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Δένδια κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις- από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.

Στο εκπαιδευτικό δεν επέβαινε δεύτερος πιλότος. Η πτώση συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου κοντά στο χωριό Άρι στη Μικρομάνη. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη. Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και το ΕΚΑΒ.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών.

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι ίκαροι και οι νέοι ανθυποσμηναγοί. Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976, αντικατέστησε την προηγούμενη γενιά Τ-33.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι