Πύραυλοι χτύπησαν το Κίεβο – Επλήγη και η οικία της προξένου της Ελλάδας

Πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο - Επλήγη και το σπίτι της προξένου της Ελλάδας,

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από ρωσική επίθεση με πυραύλους κοντά στο κέντρο του Κιέβου, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουκρανίας Ιχόρ Κλιμένκο στα μέσα ενημέρωσης. Aπό πύραυλο, χτυπήθηκε συγκρότημα κατοικιών όπου βρίσκεται και το σπίτι της Ελληνίδας αναπληρώτριας πρόξενου, η οποία για λόγους ασφαλείας, απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε στο κτήριο της πρεσβείας και είναι καλά.

Πέντε άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, δήλωνε λίγο νωρίτερα σε μήνυμά του ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, τονίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των τραυματιών μπορεί να αυξηθεί.

Συνολικά σημειώθηκαν τέσσερις εκρήξεις γύρω στις 06:30 το πρωί, μισή ώρα αφότου ήχησαν οι σειρήνες αντιαεροπορικής άμυνας στην ουκρανική πρωτεύουσα. «Μετά τον βομβαρδισμό του εχθρού, πυρκαγιά ξέσπασε σε πολυκατοικία εννέα ορόφων», ανέφερε η κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σε μήνυμά της.

Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο Nexta εκτοξεύτηκαν 14 πύραυλοι από ρωσικά πλοία κατά του Κιέβου και των προαστίων της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι