Πύρινη κόλαση στην Κύπρο –Εκκενώθηκαν χωριά, βοήθεια από Ελλάδα και Ισραήλ

Πύρινη κόλαση στην Κύπρο –Εκκενώθηκαν χωριά, βοήθεια από Ελλάδα και Ισραήλ, slpress

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στην επαρχία της Λεμεσού στην Κύπρο το μεσημέρι του Σαββάτου, και εκτός από την κοινότητα Αρακαπά, όπου εκδηλώθηκαν οι πρώτες εστίες, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Επταγώνια, Συκόπετρα, Μελίνη και Οδού.

Η Πυροσβεστική και το Τμήμα Δασών επιχειρούν μαζί, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ όλο το εκτός υπηρεσίας προσωπικό της Πυροσβεστικής κλήθηκε για ενισχύσεις.

Στην περιοχή, ειδικά στην κοινότητα του Αρακαπά επικρατούσαν για ώρες εικόνες χάους και πανικού, αφού η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό, καίγοντας σπίτια και αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου υπάρχουν δύο μέτωπα φωτιάς: Στην περιοχή Αρακαπάς-Επταγώνια και Διερώνα για την επαρχία Λεμεσού και στην περιοχή Οδού, Μελίνη, Αγίοι Βαβατσινιάς για την επαρχία Λάρνακας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε τη συνδρομή πτητικών μέσων από το Ισραήλ και την ΕΕ. Ήδη, η Ελλάδα, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στέλνει δύο Canadair CL-415, για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση μεγάλης πυρκαγιάς.

«Μια πολύ δύσκολη μέρα για την Κύπρο. Όλος ο κρατικός μηχανισμός επί ποδός», αναφέρει σχετικά με το τεράστιο πύρινο μέτωπο της Κύπρου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. «Προτεραιότητα να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. Ευχαριστούμε την Ελλάδα και το Ισραήλ που ήδη ανταποκρίθηκαν για την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών», συμπλήρωσε.

Η ανάγκη για εναέρια μέσα είναι μεγάλη, ενώ σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο θα φτάσει βοήθεια και από το Ισραήλ, αλλά όχι νωρίτερα από το πρωί της Κυριακής. Ενδεικτικό του μεγέθους της φωτιάς είναι ότι και προγραμματισμένες εκδηλώσεις στη Λάρνακα ακυρώνονται, όπως η συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι