ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πύρινο μέτωπο μια “ανάσα” από την Τρίπολη – Πυρκαγιά και στις Σέρρες(upd)

Πύρινο μέτωπο μια “ανάσα” από την Τρίπολη – Πυρκαγιά και στις Σέρρες(upd)

Δυσκολεύει η κατάσταση με τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (7/8) σε δασική έκταση στη θέση Άγιος Βλάσης στην Τρίπολη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 16:42 αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η φωτιά βρίσκεται σε δασική περιοχή πάνω από την Τρίπολη και συγκεκριμένα στην περιοχή πάνω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Βλάση και οι καπνοί έχουν γίνει ορατοί σε όλη την πόλη.

Είχαν προηγηθεί δυο μικρότερες εστίες πάνω από το νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (7/8), που όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο.

Επίσης, φωτιά ξέσπασε και έξω από τις διοικητικές υπηρεσίες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, όμως ένας περαστικός της είδε, κάλεσε την Πυροσβεστική και την έσβησε.

Κάτοικοι της περιοχής τους οποίους επικαλείται η ιστοσελίδα Arcadiaportal, αναφέρουν ότι πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχαν προηγηθεί μικρές εκρήξεις.

Συνολικά 58 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Την ίδια στιγμή, επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και στην περιοχή Βαμβακόφυτο Σερρών, όπου φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες, με 12 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα ελικόπτερο.

Τέλος, πυρκαγιά ξέσπασε επίσης, μετά τις 5.30 το απόγευμα, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, στη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Συνολικά 58 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι