Πυροβολισμούς από λάθος βλέπει ο Πομπέο στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας

Πυροβολισμούς από λάθος βλέπει ο Πομπέο στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας

Τα πυρά των στρατιωτών της Βόρειας Κορέας κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με τη Νότια ήταν πιθανόν «από λάθος» δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, καθώς συνεχίζεται ο προβληματισμός, σχετικά με την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στρατιώτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας αντάλλαξαν χθες πυρά γύρω από ένα αγροτικό φυλάκιο κλιμακώνοντας την ένταση, μία ημέρα μετά την κίνηση των κρατικών ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας να παρουσιάσουν τον Κιμ να πραγματοποιεί επίσκεψη σε μία βιομηχανία. Επρόκειτο για την πρώτη δημόσια εμφάνισή του, από την 11η Απριλίου.

Από την πλευρά της, η Νότια Κορέα ανταπέδωσε τα πυρά κατά μήκος της Αποστρατικοποιημένης Ζώνης (DMZ), χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι