Quatargate: Η βελγική αστυνομία συνέλαβε τον Ταραμπέλα

Quatargate:Η βελγική αστυνομία συνέλαβε τον Ταραμπέλα

Στη σύλληψη του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος είχε ήδη διαγραφεί από το σοσιαλιστικό κόμμα του, προχώρησαν – μέσω της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας – οι βελγικές αρχές νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο έρευνας που συνδέεται με φερόμενη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη. Ο δικηγόρος του Ταραμπέλα, Μαξίμ Τόλερ, δήλωσε στο Politico ότι ο πελάτης του δεν έχει εμφανιστεί ακόμη ενώπιον του ανακριτή. Αρχικά, τον Ταραμπέλα θα ανακρίνουν εκπρόσωποι της αστυνομίας και, σύμφωνα με τη Le Soir, αν κριθεί αναγκαίο θα εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή Μισέλ Κλεζ.

Στις 2 Φεβρουαρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε άρει την κοινοβουλευτική ασυλία του Ταραμπέλα, επιτρέποντας έτσι στα δικαστήρια να προχωρήσουν στην ακρόασή του, ή ακόμη και, αν χρειαστεί, να τον θέσουν υπό αστυνομική κράτηση. Πάντως ο Ταραμπέλα πάντοτε αρνούνταν ότι έκανε κάτι παράνομο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι