Quatargate: Με “βραχιολάκι” αποφυλακίζεται και η Καϊλή

Quataregate: Με "βραχιολάκι" αποφυλακίζεται και η Καϊλή

Μετά από τέσσερις και πλέον μήνες στη φυλακή, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» παρακολούθησης, όπως επιβεβαίωσε στο Euronews ο δικηγόρος της, Σβεν Μέρι.

«Δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο, πέρα από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», δήλωσε o Μέρι. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου. «Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή της ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης», σχολιάζει το Euronews.

Υπενθυμίζεται ότι η Καϊλή είχε συλληφθεί στις 11 Δεκεμβρίου για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο. Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος με «βραχιολάκι» από τα τέλη Φεβρουαρίου. Η ίδια συνθήκη θα ισχύσει τώρα και για την Εύα Καϊλή.
Η Εύα Καϊλή είχε συλληφθεί κατηγορούμενη για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στις 13 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, είχε δώσει γενική εντολή για δέσμευση, κάθε περιουσιακού στοιχείου που μπορεί να διαθέτει στην Ελλάδα η ευρωβουλευτής, όπως και ο σύζυγός της ή άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx