“Αδράνεια” της ΕΕ στο ζήτημα των εμβολίων βλέπει το Spiegel

“Αδράνεια” της ΕΕ στο ζήτημα των εμβολίων βλέπει το Spiegel

Σκληρή επίθεση από το Spiegel στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία κατηγορεί για «αδράνεια» επειδή αγόρασε λιγότερα εμβόλια από όσα χρειάζονται οι 27 χώρες μέλη για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος του περιοδικού Spiegel, που κυκλοφορεί σήμερα, η ΕΕ προχώρησε στην αγορά λιγότερων εμβολίων από αυτά που χρειάζονταν και η Γερμανία δεν θα έχει διαθέσιμα ώστε να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό των πολιτών της μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Η διαπίστωση έρχεται με καθυστέρηση, γιατί εδώ και μήνες διαφαίνονταν ότι άλλες χώρες θα διέθεταν περισσότερα εμβόλια για να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό και να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά την πανδημία» τονίζει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη DW.

«Αλλά Βρυξέλλες και Βερολίνο βρίσκονταν σε απραξία, συχνά με επιχειρήματα αυταρέσκειας, του τύπου ότι η Ευρώπη ελέγχει φαρμακευτικά σκευάσματα καλύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Το ζήτημα είναι ότι τώρα η Γερμανία δεν θα έχει ικανό αριθμό εμβολίων για να αναχαιτίσει την πανδημία μέχρι το καλοκαίρι, γιατί η ΕΕ αγόρασε λιγότερα. Τώρα κάνει νέες διαπραγματεύσεις υπό το κράτος της πίεσης χρόνου», επισημαίνει.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι