“Blame game” χωρίς ντροπή οι Τούρκοι, πρόσκληση στην Αθήνα για “διάλογο”

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Πρόσκληση για διευρευνητικές επαφές απηύθυνε η Τουρκία προς την Ελλάδα μέσω του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κίνηση που είχε προαναγγείλει την Παρασκευή όταν δήλωνε ότι υπάρχει παράθυρο για καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα και ότι σχεδιάζεται συνάντηση με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια.

​Όπως μεταδίδει το Anadolu, η πρώτη συνάντηση, σύμφωνα με το κάλεσμα Τσαβούσογλου, στόχος είναι να γίνει εντός του Ιανουαρίου. Την Κυριακή ο κ. Δένδιας είχε προϊδεάσει για θετική απόκριση της Ελλάδας σε πρόσκληση της Τουρκίας λέγοντας ότι η χώρα θα προσέλθει στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία με ειλικρινή βούληση και επιδοικομητική διάθεση. Ωστόσο, τόνιζε ότι η ατζέντα των διερευνητικών επαφών είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να αλλάξει.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέλεξε να απευθύνει την αναμενόμενη πρόσκληση στην Ελλάδα από τα Κατεχόμενα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου δήλωσε ότι η «ισότιμη κυριαρχία (σ.σ. στην Κύπρο) πρέπει να τεθεί υπό διαπραγμάτευση και να υπάρξει λύση για δύο κράτη». Από την πλευρά του ο Τουρκοκύπριος «υπουργός Εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγκρουλόγλου «έχει τελειώσει η ενδοκοινοτική διαπραγμάτευση, δεν τίθεται ζήτημα για ομοσπονδία».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx