“Διερευνητικές με Τουρκία μόνο για θαλάσσιες ζώνες… να αλλάξουν πλευρό”

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Περισσότερα τεστ

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και τις δηλώσεις από την Άγκυρα για επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάννης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ήταν κατηγορηματικός:

«Ας αλλάξει πλευρό όποιος το σκέφτεται αυτό!», είπε και τόνισε πως μπορεί να υπάρξει συζήτηση μόνο στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για το μοναδικό θέμα που παραμένει ως εκκρεμότητα, δηλαδή αυτό των θαλασσίων ζωνών. «Ελπίζουμε η Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις και να πιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που κόπηκε το 2016», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα από την πλευρά της είναι έτοιμη προς τούτο και ότι η επίλυση της εκκρεμότητας με τις θαλάσσιες ζώνες θα είναι προς όφελος και των δύο λαών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι