“Έφαγε πόρτα” -με τρόπο- από τον Άρειο Πάγο ο Αλέξης Κούγιας

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

«Δεν είχαν χαρακτήρα κατεπείγοντος» οι αναφορές σε βάρος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που προτίθετο να καταθέσει ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, με συνέπεια να μην γίνουν δεκτές από τη γραμματεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Του υπεδείχθη να τις αποστείλει τα ταχυδρομικά ενώ διευκρινίστηκε από την πλευρά της Εισαγγελίας ότι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ακόμη και για τις επείγουσες περιπτώσεις, όπου πρέπει να κατατεθούν αναφορές, αναγκαίο είναι να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία για να καθοριστεί ραντεβού. Ο κ. Κούγιας θα τις καταθέσει τελικά ηλεκτρονικά.

Xθες είχε αντιδράσει στους χαρακτηρισμούς (εις βάρος εισαγγελέων και ανακρίτριας) του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κρίνοντας ότι «ξεπεράστηκαν τα υπερασπιστικά όρια».  Ο κ.Κούγιας έκανε αναφορά στους τρεις δικαστικούς επειδή όπως θεωρεί, δεν έκαναν τα δέοντα προτού εκδώσουν έδνταλμα σύλληψης και το βασικότερο κατά τη γνώμη του στοιχείο (που όπως λέει καθιστά παράνομο το ένταλμα σύλληψης) είναι ότι ο κρατούμενος πλέον εντολέας του, δεν κλήθηκε για να εκφράσει τις θέσεις του προτού συλληφθεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι