“Έφοδος” ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε τράπεζες

“Έφοδος” ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε τράπεζες

Στα κεντρικά γραφεία τραπεζών και στα γραφεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών πραγματοποίησαν έφοδο ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Πηγές κάνουν λόγο για πιθανή ύποπτη παράλληλη συμπεριφορά τραπεζών που αφορά το ζήτημα των χρεώσεων και προμηθειών, που είχε βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, οι τράπεζες προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή σε αναπροσαρμογή προς τα κάτω κάποιων από τις επίμαχες χρεώσεις. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες φαίνεται να υπήρξαν διαμαρτυρίες από μικρότερες τράπεζες καθώς και ηλεκτρονικές τράπεζες που χρησιμοποιούν το δίκτυο ΑΤΜ των τραπεζών και βασίζονται ουσιαστικά από αυτό, για πιθανές απώλειες από τις συγκεκριμένες χρεώσεις.

Προκειμένου να αποδειχθεί εναρμονισμένη πρακτική θα πρέπει να εντοπισθεί αποδεικτικό υλικό για συναντήσεις στελεχών και συνεννοήσεις σχετικά με το ζήτημα των χρεώσεων. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να γίνει επίκληση σε κάποιες περιπτώσεις προσαρμογής σε νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Υπενθυμίζεται ότι η αναπροσαρμογή σε κάποιες χρεώσεις δρομολογήθηκαν μετά την πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, όπου εξετάστηκε το κόστος των προμηθειών και των χρεώσεων.

Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει το «πάγωμα» των νέων χρεώσεων και τη μείωση – ή και την κατάργηση – των υπαρχόντων, με τις τράπεζες να δεσμεύονται να επαναξιολογήσουν την τιμολογιακή τους πολιτική. Προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε προαναγγείλει περαιτέρω μειώσεις στις χρεώσεις για τις τραπεζικές υπηρεσίες, που θα ανακοινωθούν εντός του Νοεμβρίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι