“Εγγύηση επαναπατρισμού” παρέχει η Lufthansa στους ταξιδιώτες

"Εγγύηση επαναπατρισμού" παρέχει η Lufthansa στους ταξιδιώτες

Οι επιβάτες που επιστρέφουν στη Γερμανία από το εξωτερικό εν μέσω πανδημίας θα έχουν «εγγύηση επαναπατρισμού» αν πετούν με τη Lufthansa, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κάρστεν Σπορ.

«Εισάγουμε την υπηρεσία εγγύησης για την επιστροφή. Θα φέρουμε πίσω όποιον θέλει να επιστρέψει στη Γερμανία », δήλωσε ο Σπορ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung

«Είτε επειδή δεν τους επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα προορισμού τους επειδή εμφάνισαν υψηλή θερμοκρασία, είτε επειδή θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα, είτε επειδή σημειώνεται έξαρση του ιού στη χώρα υποδοχής – για όλες αυτές τις περιπτώσεις, θα προσφέρουμε εγγύηση για μια ασφαλή επιστροφή. Εξυπηρέτηση à la Lufthansa – ακόμη και σε αυτές τις εποχές», πρόσθεσε.

Ο Σπορ προσπάθησε να καθησυχάσει τους ταξιδιώτες σχετικά με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η αεροπορική εταιρεία στις πτήσεις.

«Έχουμε πλέον εισαγάγει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας μέσα στο σκάφος. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση μόλυνσης σε κανένα από τα αεροσκάφη μας, επειδή τα συστήματα κλιματισμού μας καθαρίζουν τον αέρα διεξοδικά», είπε.

«Πουθενά δεν είναι ο αέρας τόσο καθαρός όσο σε ένα δικό μας αεροπλάνο”, επιμένει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, παρότι το αεροσκάφος είναι κλειστός χώρος και οι επιβάτες κάθονται “κολλητά” μεταξύ τους.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας πάντως είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να στείλει αεροπλάνα για τον επαναπατρισμό παραθεριστών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως έκανε το Βερολίνο όταν ξεκίνησε η πανδημία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι