“Έγιναν λάθη… Συγνώμη είναι η ανάληψη πολιτικής ευθύνης”

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έγιναν λάθη κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας μεγάλης τραγωδίας. Αυτό νομίζω ότι είναι προφανές. Τα ποια είναι αυτά τα λάθη πρέπει να αποτιμηθούν ψύχραιμα, να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που τα έχουνε κάνει, αλλά συνολικά να μάθουμε και από αυτά τα λάθη».

Αυτά δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ 1 ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, σχολιάζοντας τη διαχείριση της πολύνεκρης πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.

Σε ερώτηση εάν θα πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις, ο υφυπουργός Ναυτιλίας εκτίμησε ότι οι παραιτήσεις αυτήν τη στιγμή, που δεν έχει κλείσει το θέμα της τραγωδίας, δεν μπορούνε να υπάρξουν. «Όταν βρίσκεσαι σε μία μάχη πρέπει να ολοκληρώσεις τη μάχη αυτή. Να παραιτηθεί κάποιος θα δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, ένα κενό, που θα είναι χειρότερο ακόμα και από τυχόν λάθη που ήδη έχει κάνει», είπε. Όπως πρόσθεσε, τα επιχειριασιακά αλλά και τα επικοινωνιακά λάθη θα πρέπει να αποτιμηθούν σε ψυχρό χρόνο και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Ο κ. Σαντορινιός ανέφερε ότι για τον ίδιο η μεγαλύτερη έκφραση συγνώμης είναι η ουσιαστική ανάληψη των πολιτικών ευθυνών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ακέραια, και το γεγονός ότι «οφείλουμε όλοι ως υπουργικό συμβούλιο προσωπικά αλλά και συλλογικά να αναλάβουμε αυτές τις πολιτικές ευθύνες και να πούμε ότι μας ανήκουν».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι