“Επεκτατισμό” της Ελλάδας βλέπει τώρα ο Ακάρ!

"Δεν ήξερε" ο Ακάρ για τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο!

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε εκδήλωση για τον Σαδίκ Αχμέτ (σκοτώθηκε σε τροχαίο) μίλησε για την «τουρκική καταγωγή» των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, αναφέρθηκε πάλι στην Ελλάδα και τον “επεκτατισμό” της, θυμίζοντας τον Ερντογάν,  όπως είχε πει προ διμήνου «πώς γίνεται μια χώρα που έχει χάσει σε όλους του πολέμους να αυξάνει διαρκώς τα εδάφη της»! Και οι δύο ουσιαστικά αποδίδουν τον “επεκτατισμό” της χώρας μας στην βοήθεια των μεγάλων δυνάμεων.

«Έχουμε κάποια προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο. Τα προβλήματα αυτά γίνονται πιο βαθιά λόγω της λαϊκιστικής και αδιάλλακτης συμπεριφοράς ορισμένων Ελλήνων πολιτικών, που δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο και είναι εκτός πραγματικότητας. Παρ’ όλες τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, η Ελλάδα προσπαθεί να δώσει την εικόνα μιας χώρας θύματος, διαστρεβλώνοντας όλα τα πραγματικά στοιχεία και ντύνεται με προβιά αρνιού για να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες», είπε.

«Καταφεύγει στην ΕΕ δημιουργώντας μια ψευδή αντίληψη περί απειλής και σχηματίζει συμμαχίες εντός συμμαχίας, ενώ για να λύσει τα διμερή μας ζητήματα, τα αναγάγει σε ευρωπαϊκά ή σε νατοϊκά. Η Ελλάδα ενεργεί ενάντια στο διεθνές δίκαιο, την κοινή λογική και τα ιστορικά γεγονότα σχεδόν σε όλους τους τομείς στους οποίους διαφωνούμε», είπε.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα, που ιδρύθηκε το 1832 με έκταση τότε μόλις 47.517 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει σχεδόν τριπλασιάσει το μέγεθός της σε επτά στάδια, αποτελεί σαφή ένδειξη του επεκτατισμού της. Επιπλέον, η Ελλάδα, με την ενθάρρυνση και την πρόκληση ορισμένων χωρών, εξοπλίζεται με πάθος, κάτι που καθαυτό είναι προκλητικό. Ορισμένοι Έλληνες ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες και στρατιωτικοί εκφράζουν ανοιχτά ότι αυτή η προσέγγιση είναι μια μάταιη προσπάθεια», είπε και υποστήριξε ότι η χώρα μας συνεχίζει τις πρακτικές αποκλεισμού και καταπίεσης των μουσουλμάνων της Θράκης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι