“Ευχαριστώ Ιράν” λέει ο Τραμπ μετά την απελευθέρωση Αμερικανού

“Ευχαριστώ Ιράν” λέει ο Τραμπ μετά την απελευθέρωση Αμερικανού

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε την Τεχεράνη για την απελευθέρωση του βετεράνου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Μάικλ Γουάιτ

Ο Γουάιτ καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης το 2018. Η απελευθέρωση του δημιούργησε υπαινιγμούς για μια μπορεί να ανοίξει δρόμο για μια νέα πυρηνική συμφωνία.

«Μόλις τελείωσα το τηλέφωνο με τον πρώην Αμερικανό όμηρο Μάικλ Γουάιτ, ο οποίος είναι τώρα στη Ζυρίχη μετά την απελευθέρωσή του από το Ιράν. Θα βρεθεί σύντομα σε αεροπλάνο των ΗΠΑ και θα έρθει στο σπίτι, στις Ηνωμένες Πολιτείες », είπε ο Τραμπ το βράδυ της Πέμπτης, πριν δώσει τα εύσημα στην Ισλαμική Δημοκρατία για τη συνεργασία της στη διαδικασία.

“Ευχαριστώ Ιράν, αυτό δείχνει ότι μια συμφωνία είναι δυνατή!” τουιτάρησε ο Τραμπ

Ο Γουάιτ τέθηκε υπό κράτηση από τις ιρανικές αρχές τον Ιούνιο του 2018, όταν επισκέφτηκε τη φίλη του. Ο κάτοικος της Καλιφόρνιας, ο οποίος υπηρέτησε 13 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε φυλάκιση δέκα ετών, κατηγορούμενος για προσβολή του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ και κοινοποίηση ιδιωτικής φωτογραφίας στα κοινωνικά μέσα.

Καθώς το ξέσπασμα του Covid-19 πέρασε από τη χώρα, η ιρανική κυβέρνηση διέταξε την αποστολή χιλιάδων κρατουμένων στα σπίτια τους σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία.

Ο Γουάιτ ήταν ένας από τους 85.000 περίπου κρατούμενους που απελευθερώθηκαν προσωρινά από τη φυλακή και παρέμεινε υπό κράτηση στην Ελβετική Πρεσβεία στην Τεχεράνη μέχρι αυτήν την εβδομάδα.

Συνολικά, 164.270 άτομα έχουν βρεθεί θετικά για τον κοροναϊό στο Ιράν από την Πέμπτη, με τις αρχές να προειδοποιούν για ένα «δεύτερο κύμα» της θανατηφόρας νόσου εν μέσω αύξησης νέων περιπτώσεων.

Ο σπάνιος έπαινος του Τραμπ για την Τεχεράνη έρχεται καθώς οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζουν να αυξάνονται.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι