“Fake news” η εκτέλεση υπαρχηγού της Αλ Κάιντα στην Τεχεράνη λέει το Ιράν

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, σύμφωνα με το οποίο ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα δολοφονήθηκε την 7η Αυγούστου στην Τεχεράνη από πράκτορες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, διέψευσε επισήμως το Ιράν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία παρουσία «τρομοκρατών» της Αλ Κάιντα, οργάνωσης σουνιτών εξτρεμιστών, στην επικράτεια του σιιτικού Ιράν.

«Κατά καιρούς οι εχθροί της χώρας, η Ουάσινγκτον και το Τελ Αβίβ, προσπαθούν να συνδέσουν το Ιράν με τέτοιες οργανώσεις, διασπείροντας ψεύδη, διαρρέοντας κατασκευασμένες ειδήσεις σε μέσα ενημέρωσης, για να αποποιούνται τις ευθύνες τους ως προς τις εγκληματικές δραστηριότητες αυτής και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή», τονίζεται σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η ιρανική διπλωματία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι