“Φρούριο” η Ουάσιγκτον εν όψει της συγκέντρωσης οπαδών του Τραμπ

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Κογκρέσου για την επικύρωση της εκλογική νίκης του Τζο Μπάιντεν, η Ουάσιγκτον έχει κυριολεκτικά μετατραπεί σε “φρούριο”, καθώς οι αρχές φοβούνται επεισόδια από τους οπαδούς του Τραμπ.

Την ίδια ώρα, οπαδοί του απερχόμενου προέδρου έχουν ήδη αρχίσει να καταφτάνουν στην Ουάσιγκτον, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις. Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ απεύθυνε έκκληση στους υποστηρικτές του να μην φέρουν όπλα, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται ακόμα και η Εθνική Φρουρά, εν μέσω φόβου για βίαια επεισόδια.

Μάλιστα ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον ζήτησε από τους πολίτες να αποφύγουν τις περιοχές όπου καλούνται οι συγκεντρώσεις –και συγκεκριμένα όπου πρόκειται να συγκεντρωθούν ακροδεξιές οργανώσεις, όπως αυτή των Proud Boys.  Περίπου 300 μέλη της Εθνικής Φρουράς υπολογίζεται πως θα συνδράμουν στο έργο της αστυνομίας, αν και δεν πρόκειται να οπλοφορούν.

Συνελήφθη ο αρχηγός των “Proud Boys”

Ο ηγέτης της αμερικανικής ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys («Περήφανα αγόρια») συνελήφθη χθες Δευτέρα στην Ουάσιγκτον. Ο Ενρίκε Τάριο, 36 ετών, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος το οποίο εκκρεμούσε σε βάρος του για τη συμμετοχή του στην καταστροφή ενός πανό με το σύνθημα Black Lives Matter που ανήκε σε εκκλησία της αμερικανικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια προηγούμενης διαδήλωσης, τη 12η Δεκεμβρίου, όταν είχαν ξεσπάσει βίαια επεισόδια.

Γεννημένος στη Μικρή Αβάνα, στο Μαϊάμι, ο Τάριο, που δηλώνει «Αφροκουβανός», κατηγορείται για καταστροφή περιουσίας της εκκλησίας των μεθοδιστών Asbury United, που έχει κυρίως Αφροαμερικανούς για ποίμνιο, καθώς μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσής του φέρονται να έκαψαν το πανό.

Σχηματίζεται εξάλλου δικογραφία σε βάρος του διότι είχε στην κατοχή του δυο γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας για τουφέκια εφόδου όταν συνελήφθη, κάτι που είναι παράνομο.

 

Η αστυνομία της Ουάσιγκτον έκανε σαφές ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια, ειδικά από πλευράς οργανώσεων όπως η Proud Boys, και προειδοποίησε πως όποιος οπλοφορεί στις διαδηλώσεις — πράγμα που κάνουν συχνά τα μέλη της οργάνωσης — θα συλλαμβάνεται. «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να υποκινήσει βία ή να εκφοβίσει τους πολίτες μας», τόνισε η Δημοκρατική δήμαρχος της πόλης Μιούριελ Μπάουζερ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι