“Η ανατροπή του αποτελέσματος της ευρωκάλπης είναι στο χέρι μας…”

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

“Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο DNA του την ανατροπή. Η ανατροπή του αποτελέσματος της ευρωκάλπης είναι στο χέρι μας”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Κυριακάτικη Κontranews.

Ο κ. Ρήγας παρατήρησε ότι το το πραγματικό δίλημμα της εθνικής κάλπης είναι το “εάν η χώρα και η κοινωνία θα συνεχίσουν να πορεύονται σε μια πορεία ανάκαμψης από τη βαριά κρίση ή εάν θα επιστρέψουμε στο παρελθόν, με οδηγούς αυτούς που προκάλεσαν την καταστροφή”.

«Είναι γεγονός», πρόσθεσε, «πως κάτω από το βάρος των μεγάλων υποχρεώσεων, αφήσαμε ελεύθερο έδαφος, αφήσαμε κενό. Μπορούμε τώρα, με το μεγάλο προεκλογικό άνοιγμα, να καλύψουμε το κενό. Η όποια δυσαρέσκεια δεν πρέπει να οδηγήσει σε αυτοκαταστροφή». «”Ακόμα κι αν αυτοί που θέλαμε δεν γίναμε”, είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για καιρό!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το κύριο μέλημά μας», διευκρίνισε, «είναι διττό και αφορά τόσο την επαναπροσέγγιση ψηφοφόρων που στις ευρωεκλογές στήριξαν μικρότερα κόμματα, όσο και την ενεργοποίηση όλων εκείνων των ανθρώπων που είχαν στηρίξει το 2015 τον ΣΥΡΙΖΑ και στις ευρωεκλογές δεν πήγαν να ψηφίσουν. Οι πολίτες αυτοί πρέπει να συγκρίνουν προγράμματα. Κυρίως πρέπει να κρίνουν συγκρίνοντας το τότε και το σήμερα, εκείνους και εμάς”.

Όσον αφορά στο αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, σχολίασε ότι οι ευρωεκλογές “είναι μια χαλαρή ψήφος, με καταγεγραμμένη μια έντονη κόπωση, κυρίως της μεσαίας οικονομικά τάξης. Το λαμβάνουμε υπόψη και προχωράμε παραπέρα. Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο DNA του την ανατροπή. Η ανατροπή λοιπόν του αποτελέσματος της ευρωκάλπης είναι στο χέρι μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που ασκήθηκε στον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη ότι δεν επεδίωξε το άνοιγμα στο Κέντρο και τη διεύρυνση των δημοτικών σας παρατάξεων, ο κ. Ρήγας είπε ότι «σε κάθε περίπτωση “εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”.

“Προφανώς υπήρξαν αδυναμίες και έγιναν λάθη, των οποίων η αναγνώριση δεν αποτελεί μέρος μιας τιμωρητικής διαδικασίας, αλλά μιας διαδικασίας διόρθωσης πορείας, πολύ περισσότερο στις παρούσες συνθήκες που είναι σε εξέλιξη η μάχη των εθνικών εκλογών. Είναι γεγονός ότι και σε επίπεδο δημοτικών και περιφερειακών εκλογών λειτούργησε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Δεν θεωρώ ότι ήταν ζήτημα ανοίγματος ή μη ανοίγματος των δημοτικών παρατάξεων στο Κέντρο, αλλά ήταν ζήτημα λειψού ανοίγματος στην κοινωνία» εκτίμησε.

  Υπό έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Όρος - Σε ύφεση και οι άλλες φωτιές (video)

Όσον αφορά στο σχόλιο της ΝΔ για μυστικές συζητήσεις με την Τουρκία με αφορμή την παραίτηση του επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις διμερείς συζητήσεις στο πλαίσιο των ΜΟΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας κατέστησε σαφές ότι «καμία μυστική συζήτηση δεν υπάρχει, εκτός εάν θεωρεί η ΝΔ πως θα έπρεπε οι διακρατικές συναντήσεις να γίνονται με κανόνες τηλεοπτικών παραθύρων.

“Είναι μια συντεταγμένη διαδικασία, που συζητά και προτείνει μέτρα για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών και την αποφυγή ανεπιθύμητων και από τις δύο πλευρές συμβάντων. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».

«Σε ό,τι αφορά τους κινδύνους ενός ατυχήματος ή ενός θερμού επεισοδίου, ο μόνος τρόπος αποτροπής του είναι η ψυχραιμία και αποφασιστικότητα με παράλληλη προσπάθεια εμπέδωσης της εμπιστοσύνης με τη γείτονα χώρα», επισήμανε περαιτέρω επαναλαμβάνοντας ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, συνιστούν την αιχμή της αποτρεπτική μας στρατηγικής και θέτουν φραγμό σε οποιαδήποτε επιβουλή, ακόμα και σε σκέψη, σε βάρος του εθνικού μας χώρου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι