“Καταληψίας” για το Spiegel ο Τραμπ – Τον έχει σε σκίτσο ταμπουρωμένο με όπλο

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Με τίτλο “Ο καταληψίας” και μικρό υπέρτιτλο  “Ο βρόμικος αγώνας του Τραμπ για το Οβάλ Γραφείο” στο εξώφυλλό του, το γερμανικό Spiegel αναλύει για ποιο λόγο ακόμα και χαμένος, ο Τραμπ θα συνεχίσει να δηλητηριάζει την πολιτική ζωή των ΗΠΑ.

«Όπως ήταν όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια, έτσι και σήμερα ο Τραμπ παραμένει προσβλητικός, οργίλος, τοξικός, κυνικός και πάνω απ΄όλα, παραμένει ΕΚΕΙ. Πάει στην αιθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου και ρίχνει πυροτεχνήματα χωρίς αποδείξεις για καλπονοθεία», γράφει το γερμανικό μέσο.

«Εάν μετράτε τις νόμιμες ψήφους, μπορώ να κερδίσω εύκολα. Αλλά αν μετράτε τις παράνομες ψήφους, χάνω» λέει ο Τραμπ. «Το πραγματικό μήνυμά του είναι “Εδώ είμαι ακόμη”. Και ξέρει ότι δεν θα φύγει τόσο εύκολα. Σε αυτές τις χαοτικές, εκνευριστικές εκλογές, έλαβε πέντε εκατομμύρια περισσότερες ψήφους από όσες το 2016, καθώς τον ψήφισε το 48% των ψηφοφόρων. Ομως ο Μπάιντεν αμφισβητεί τα πρωτεία του Τραμπ. Ένα είναι σίγουρο: Ο Ντόναλντ Τραμπ σίγουρα θα παραμείνει σημαντική και τοξική προσωπικότητα στην αμερικανική πολιτική ακόμα και ηττημένος»

 

Der Hausbesetzer

Ελπίδες για αντίδοτο στο δηλητήριο

Ο αρθρογράφος συνεχίζει ότι «όποιος κι αν είναι τελικά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ η χώρα δεν θα συνέλθει γρήγορα από το δηλητήριο του ‘τραμπισμού’. Τον στηρίζουν περίπου οι μισοί Αμερικανοί, αν και πάνω από 234.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική κακοδιαχείριση της πανδημίας. Σε περίπτωση που νικήσει ο Μπάιντεν θα έχει καταφέρει να πετάξει έξω από τον Λευκό Οίκο τον Τραμπ και θα έχει απελευθερώσει όχι μόνο την Αμερική αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.

»Αν ο Μπάιντεν πάρει το χρίσμα, θα ενσαρκώσει την ελπίδα ότι μετά την υστερία των χρόνων Τραμπ, είναι δυνατή η επιστροφή στην ομαλότητα. Υπάρχει βέβαια ένα σημαντικό εμπόδιο που λέγεται Κογκρέσο στην  περίπτωση που η Γερουσία μείνει στα χέρια των Ρεπουμπλικανών. Εάν διατηρήσουν την πλειοψηφία τους εκεί, ο Μπάιντεν θα δυσκολευτεί να περάσει νόμους από το Κογκρέσο και δεν θα του απομείνει παρά να κυβερνήσει με προεδρικά διατάγματα», γράφει το Spiegel.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι