Πανηγυρίζει ο Ζελένσκι για την επίθεση στην Μόσχα – Πυρηνικές απειλές Μεντβέντεφ

Η Ρωσία λέει ότι κατέρριψε έξι drones που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία

Για ισχυροποίηση της Ουκρανίας κάνει λόγο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και απειλεί τη Μόσχα πως ο πόλεμος «φτάνει στη Ρωσία, στα στρατηγικά κέντρα και τις στρατιωτικές βάσεις της». όπως δήλωσε σήμερα, σχολιάζοντας την επίθεση στην επιχειρηματική συνοικία της Μόσχας.

«Σταδιακά, ο πόλεμος επιστρέφει στο έδαφος της Ρωσίας, στα συμβολικά κέντρα της και τις στρατιωτικές βάσεις της και αυτή είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία, φυσική και απολύτως δικαιολογημένη», είπε ο Ζελένσκι στο καθημερινό διάγγελμά του, στο περιθώριο μιας επίσκεψής του στο Ιβάνο-Φρανκίφσκ (δυτική Ουκρανία). «Η Ουκρανία ισχυροποιείται», πρόσθεσε, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η χώρα του θα πρέπει να προετοιμαστεί για νέες επιθέσεις εναντίον των ενεργειακών υποδομών της, τον επόμενο χειμώνα. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσει το ενεργειακό δίκτυο.

Η επίθεση ουκρανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της Μόσχας πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, τραυματίζοντας έναν άνθρωπο και προκαλώντας ζημιές σε κτίρια. Την είδηση μετέδωσε αρχικά το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αξιωματούχους.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε πως ένα ουκρανικό drone καταστράφηκε στον αέρα πάνω από την περιοχή Οντιντσόβο και ότι άλλα δύο συνετρίβησαν στη Μόσχα. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από έκρηξη σε ένα κτίριο, ανέφερε το TASS, επικαλούμενο της υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση του αναφέρει : «Τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ής Ιουλίου αποτράπηκε απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στόχους στην πόλη της ΜόσχαςΈνα ουκρανικό UAV καταρρίφθηκε από συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας πάνω από το προάστιο Οντιντσόβο» της Μόσχας και «άλλα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξουδετερώθηκαν από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και συνετρίβησαν ακυβέρνητα» σε κτιριακό συγκρότημα. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από έκρηξη σε ένα κτίριο, ανέφερε το TASS, επικαλούμενο της υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.

Το διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της ρωσικής πρωτεύουσας ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Μόσχας για επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η λειτουργία του αεροδρομίου έχει πλέον αποκατασταθεί. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ καταδίκασε τις επιθέσεις που, όπως τόνισε, «δεν θα ήταν δυνατές χωρίς τη βοήθεια που παρέχουν στο καθεστώς του Κιέβου οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ».

Προειδοποιήσεις Μεντβέντεφ

Ο Μεντβέντεφ, που είναι επίσης, αντιπρόεδρος το Ρωσικού Συμβουλίου Ασφάλειας, στο οποίο προεδρεύει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε σήμερα σε ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media, ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πιεστεί και να υπαναχωρήσει έναντι του πυρηνικού της δόγματος, σε ένα τέτοιο σενάριο. «Φανταστείτε αν… η αντεπίθεση, η οποία υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ ήταν μία επιτυχία και απέκοπταν ένα τμήμα των εδαφών μας, τότε, θα αναγκαζόμασταν να χρησιμοποιήσουμε ένα πυρηνικό όπλο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το διάταγμα του Ρώσου προέδρου», έγραψε μεταξύ άλλων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι