“Μα για τα φουλάρια πλήρωσαν τα ΕΣΠΑ” λέει η περιφερειάρχης των πολύπαθων Ιονίων

“Μα για τα φουλάρια πλήρωσαν τα ΕΣΠΑ” λέει η περιφερειάρχης των πολύπαθων Ιονίων

Μετά τον αρνητικό σχολιασμό για προμήθεια μεταξωτών φουλαριών από την περιφέρεια των ταλαιπωρημένων Επτανήσων, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα απάντησε ότι “καλύφθηκαν από τα ΕΣΠΑ και είναι για δώρα προς καλεσμένες της περιφέρειας” και “δυστυχώς δεν κάλυπταν τα ΕΣΠΑ για γραβάτες”…

Εκείνο που σχολιάσθηκε δυσμενώς δεν ήταν το ποσό των 6.000 ευρώ για τα εκατό φουλάρια, αλλά η απ΄ευθείας ανάθεση καθώς και το αντικείμενο, που δεν είναι ακριβώς φολκλορικό ή παραδοσιακό ελληνικό καθώς και η ένσταση ότι κάτι καλύτερο μπορουσαν να κάνπυν στο Ιόνιο με τα ΕΣΠΑ εκτός απο αγορές δώρων για δημόσιες σχέσεις της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Όπως αναγράφεται στην απόφαση που έχει αναρτηθεί στην «Διαύγεια» τα φουλάρια θα χρησιμοποιηθούν «για τις ανάγκες δημοσίων σχέσεων και φιλοξενίας» της Περιφερειάρχη.

Ειδικότερα πρόκειται για:

– 50 µμεταξωτά φουλάρια από ζωικό μετάξι τουίλ Σουφλίου, 70 x 70 εκ., κόστους 25,00 ευρώ έκαστο συν 6,00 ευρώ Φ.Π.Α. 24% ήτοι συνολικά κόστους 31,00 ευρώ.

– 50 µεταξωτά φουλάρια από ζωικό μετάξι τουίλ Σουφλίου 140 x 70 εκ., κόστους 48,00 ευρώ έκαστο συν 11,52 ευρώ Φ.Π.Α. 24% ήτοι συνολικά κόστους 59,52 ευρώ.

Υπάρχουν όμως και δύο «ειδικά» φουλάρια, με σήμα του ΕΣΠΑ, «σχεδιασμός δημιουργικού για δύο φουλάρια (σχέδιο κατ΄αποκλειστική χρήση πελάτη) όπου θα διακρίνεται εμφανώς το σήμα του ΕΣΠΑ 2014-2020, κόστους 370,00 € συν 88,80 € Φ.Π.Α. 24% ήτοι συνολικά κόστους 458,80 €» αναφέρεται στην απόφαση.

Η κυρία Κράτσα παραδέχτηκε ότι πράγματι έγινε η σχετική παραγγελία αλλά υποστήριξε ότι τα χρήματα δεν επιβάρυναν την Περιφέρειά της. “Τα χρήματα τα πήραμε από το ΕΣΠΑ. Εμείς σαν Περιφέρεια δεν έχουμε ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για δημόσιες σχέσεις” είπε αρχικά και συνέχισε: “Δεν πήραμε γραβάτες επειδή η λέξη του ΕΣΠΑ θα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος τους και δεν θα ήταν ωραίες. Στα φουλάρια αυτό δεν συμβαίνει”, είπε δίνοντας συνέντευξη για τις συνέπειες που είχε το πέρασμα του “Ιανού” από την περιφέρεια.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι