“Μεγαλύτερο ποσοστό ανοσίας μέσω εμβόλιου παρά με φυσική νόσηση”

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Τα τρέχοντα εμβόλια παρέχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ανοσίας, απ’ ότι η φυσική νόσηση. Όσον αφορά την γρήγορη ανάπτυξη τους σε χρονικό διάστημα μικρότερο του έτους, αυτή έχει να κάνει με την τεράστια χρηματοδότηση, τους πολλούς ασθενείς που υπάρχουν για να διεξαχθούν σε ταχείς ρυθμούς οι κλινικές μελέτες, αλλά και το επείγον της κατάστασης, που επιτάχυνε τις διαδικασίες, χωρίς όμως αυτές να παραβιαστούν.

Τα συμπεράσματα ανήκουν στον παθολόγο, με μεγάλο ερευνητικό έργο στις λοιμώξεις, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Παππά, δημοφιλή στα social media από το «Ημερολόγιο Κορονοϊού» που κρατάει στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, από τις αρχές της πανδημίας. Σχετικά με την επιστροφή μας στην κανονικότητα, ο κ. Παππάς επικαλείται μία τρέχουσα πρόβλεψη για την Ευρώπη, σύμφωνα με την οποία τον Σεπτέμβριο θα μπορούμε να πετύχουμε ανοσία αγέλης. Ευελπιστεί όμως ότι μπορεί να μας εκπλήξουν ευχάριστα κάποια από τα προβλεπόμενα εμβόλια που περιμένουμε. Αλλά και να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε εμείς οι ίδιο τον ιό χωρίς εμβόλιο. «Να εκμηδενίσουμε την κυκλοφορία του στην κοινότητα, νωρίτερα από το καλοκαίρι, βοηθούντος και του καιρού».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι