“Μόνο ρωσικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ”, υποστηρίζει η Μόσχα

“Μόνο ρωσικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ”, υποστηρίζει  η Μόσχα

Στο πλαίσιο της νέας εκεχειρίας που συμφωνήθηκε για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε την Τρίτη πως μόνο ρωσική ειρηνευτική δύναμη θα αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή. Η δήλωση έρχεται αφότου ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ είχε πει πως μία από τις διατάξεις της συμφωνίας είναι να υπάρξει «κοινή ειρηνευτική αποστολή Ρωσίας-Τουρκίας».

«Υπάρχει ένα σημαντικό πράγμα στο οποίο θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας. Αυτό αφορά τις ειρηνευτικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όταν δημοσιευτεί η συμφωνία όλοι θα καταλάβουν πως πρόκειται για ρωσική ειρηνευτική δύναμη [που θα αναπτυχθεί] κατά μήκος της γραμμής επαφής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ» είπε η Ζαχάροβα όπως μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Echo of Moscow. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Αρμενίας, ο οποίος αντέκρουσε την Τρίτη τον ισχυρισμό του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν ότι Τούρκοι στρατιώτες θα συμμετάσχουν στην ειρηνευτική αποστολή του Καραμπάχ στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας. Σημειώνεται ότι το ρωσικό ειρηνευτικό σώμα θα έχει 1.960 στρατιώτες, 90 τεθωρακισμένα για τη μεταφορά προσωπικού και 380 είδη εξοπλισμού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι