“Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Πούτιν εν ευθέτω χρόνω”

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπαϊντεν, ο οποίος νωρίτερα αυτήν εβδομάδα είχε χαρακτηρίσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «φονιά», θα συναντηθεί με τον Ρώσο ηγέτη «όταν ο χρόνος θα είναι κατάλληλος», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος δια της εκπροσώπου του Κάρεν Ζαν-Πιερ, απαντώντας στην πρόσκληση του Πούτιν για δημόσιο διάλογο.

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσει, θα είναι πολύ ειλικρινής και πολύ ανοιχτός όσον αφορά αυτή τη σχέση», προσέθεσε η ίδια, όσον αφορά τον ακραίο για πολιτικό χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός Πρόεδρος,  ο οποίος πάντως είχε πει και για τον Κινέζο ηγέτη προ μηνός την φράση «δεν έχει ίχνος δημοκρατίας, δεν έχει ψυχή αυτός ο άνθρωπος», προκαλώντας και από εκεί αντιδράσεις.

Χθες, Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε στον πρόεδρο Μπαϊντεν να έχουν ζωντανή και δημόσια on-line συζήτηση ή τρόπον τινά debate τις επόμενες μέρες, αποκλείοντας όμως την μαγνητοσκόπηση και επιμένοντας στο να είναι live.

«Ο κόσμος ρωτάει πότε θα συναντηθεί ο πρόεδρος Μπαίντεν με τον πρόεδρο Πούτιν. Ο πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν όταν ο χρόνος θα είναι κατάλληλος» δήλωσε η Ζαν Πιέρ. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο πρόεδρος Πούτιν έχουν διαφορετικές απόψεις για τις χώρες τους, αλλά συμφωνούν στο ότι πρέπει να συνεχίσουν να αναζητούν τρόπους συνεργασίας εκεί όπου είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον», δήλωσε η Ζαν Πιέρ. Ως παράδειγμα συνεργασίας ανέφερε την αμερικανορωσική Συνθήκη New START για τα πυρηνικά, η ισχύς της οποίας παρατάθηκε πριν από 25 ημέρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι