“Παραιτήθηκε” η Έβερτ μετά το “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ

“Παραιτήθηκε” η Έβερτ μετά το “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ

«Τη σέβομαι και την αγαπώ, αλλά το θέμα δεν είναι προσωπικό, είναι πολιτικό», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που ζήτησε την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ από τη θέση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η ίδια ζήτησε να παραιτηθεί και απο δημοτική σύμβουλος. Η απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη ήταν αποτέλεσμα του σάλου που προκλήθηκε από σχόλιο της Αλεξίας Έβερτ σε ανάρτηση του Twitter για τα μέλη του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα κάποια δημοσιογράφος είχε αναρτήσει φωτογραφία από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ έξω από την αμερικανική πρεσβεία με σχόλιο «Τριάντα χρόνια εκτός πραγματικότητας, τώρα και εκτός κοινωνίας» και η κόρη του Μιλτιάδη Έβερτ σχολίασε από κάτω «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα ναι».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι διαφωνεί με την “ανεύθυνη συγκέντρωση του ΚΚΕ, αλλά όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Οι πολιτικές συγκρούσεις διεξάγονται επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής. Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι