“Παραβιάζετε την ελληνική κυριαρχία” – Διάβημα για τις τουρκικές υπερπτήσεις

"Παραβιάζετε την ελληνική κυριαρχία" – Διάβημα για τις τουρκικές υπερπτήσεις σε νησιά
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας για τις προκλητικές και επικίνδυνες υπερπτήσεις οπλισμένων τουρκικών μαχητικών πάνω από κατοικημένα νησιά. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε μάλιστα ότι αυτές οι ενέργειες συνιστούν παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας. Τα οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από Σάμο, Λειψούς, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Φούρνους, Οινούσσες, Φαρμακονήσι.

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, πραγματοποίησε πριν από λίγο έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον εδώ Τούρκο Πρέσβη αναφορικά με τις σημερινές υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών, από τουρκικά μαχητικά.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε ότι οι ενέργειες αυτές αποτελούν παραβίαση ελληνικής κυριαρχίας, συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση και είναι αντίθετες με θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Τόνισε επίσης ότι οι ενέργειες αυτές, πέρα από παράνομες και προκλητικές, βάζουν σε κίνδυνο την διεθνή εναέρια κυκλοφορία, αντιβαίνουν πλήρως την αρχή σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο κρατών και υπονομεύουν τις προσπάθειες εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι