“Πλήγματα ακριβείας” κατά φιλοιρανικών στόχων στο Ιράκ

"Πλήγματα ακριβείας" κατά φιλοιρανικών στόχων στο Ιράκ

Το υπουργείο Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε (τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρα Ελλάδας) πως πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα σε τουλάχιστον πέντε αποθήκες όπλων και πυρομαχικών φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών ομάδων στο Ιράκ.

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα μετά την επίθεση με ρουκέτες εναντίον της βάσης Τάτζι του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού στις οποίες σκοτώθηκαν δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί και ένας Βρετανός στρατιωτικός.

Οι ΗΠΑ διεξήγαγαν «αμυντικά πλήγματα ακριβείας εναντίον εγκαταστάσεων της Κατάεμπ Χεζμπολάχ απ’ άκρου εις άκρον του Ιράκ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου.

«Αναλογικές επιδρομές»

Σε αυτές τις αποθήκες βρίσκονταν «όπλα που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις σε δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού», σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας, που διατείνεται ότι επρόκειτο για «αμυντικές», «αναλογικές επιδρομές σε αντίδραση στην απειλή που εγείρουν σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν».

Στόχος ήταν να μειωθούν οι δυνατότητες της Κατάεμπ Χεζμπολάχ να συνεχίσει να εξαπολύει επιθέσεις στο μέλλον, κατά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι