“Πολιτικά γραμμάτια” εξοφλεί η κυβέρνηση, λέει ο Βούτσης

"Πολιτικά γραμμάτια" εξοφλεί η κυβέρνηση, λέει ο Βούτσης
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Realnews, κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «άγχος να αποπληρώσει πολιτικά γραμμάτια προς τους κοινωνικούς παράγοντες και τις αντίστοιχες δυνάμεις που ενίσχυσαν αυτό το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο». Κάνει λόγο για «συστηματικά θεσμικά -και όχι μόνο- χατίρια σε ολιγάρχες, σε σχολάρχες, σε εργοδότες, σε μιντιάρχες» και για «ανεξόφλητα γραμμάτια σε μεγαλόσχημους υποστηρικτές της».

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι προτεραιότητες στην εθνική στρατηγική πρέπει να είναι «η επίλυση του Κυπριακού, η περαιτέρω σταθεροποίηση στα Βαλκάνια με επίκεντρο τη συμφωνία των Πρεσπών και η ωρίμανση των προϋποθέσεων που θα καθιστούν στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου αποτελεσματική και χρήσιμη την προσφυγή και στη Χάγη».

Ο κ. Βούτσης τονίζει πως «το δημοκρατικό δόγμα ‘ασφάλεια και ελευθερία’ βρίσκεται στον πυρήνα της αναγκαίας κοινωνικής συνοχής», ενώ σχολιάζει πως, αντίθετα, «το δοκιμασμένο αυταρχικό δόγμα ‘νόμος και τάξη’ οδηγεί εντέλει σε διχασμό και περιστολή ελευθεριών».

Χαρακτηρίζει «θετική, εάν γίνει ευρέως συναινετικά δεκτή», την πρόταση για «προσθήκη στον ΣΥΡΙΖΑ του προσφύματος “Προοδευτική Συμμαχία”, με τελική απόφαση προφανώς στο Συνέδριο του Μαΐου».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι