“Σχέδιο έκτακτης ανάγκης” καθώς πλημμύρισαν τα αθηναϊκά νοσοκομεία

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του ΕΣΥ περιλαμβάνει 10 ΜΕΘ που  θα διατεθούν σήμερα στο Τζάνειο και μέχρι το Σάββατο άλλες 5 στο Ιπποκράτειο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας ότι «έχουμε μπροστά μας δὐο με τρεις δύσκολες εβδομάδες», καθώς αυτές οι ΜΕΘ αλλά και το έμψυχο δυναμικό δεν αρκούν.

«Έχουμε ξεπεράσει προ πολλού τις δυνατότητες του συστήματος», σημείωσε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ουσιαστική συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στην μάχη του κορονοϊού. Δύο ιδιωτικές Κλινικές παραχωρούνται στο Ε.Σ.Υ. για τη νοσηλεία Covid περιστατικών στην Αττική. Πρόκειται για το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου και την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ. Και στις δυο κλινικές, θα λειτουργούν από την Πέμπτη και απλές κλίνες αλλά και ΜΕΘ Covid. Ο υπουργός Υγείας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τις επόμενες ώρες ή μέρα να γίνει έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς, ενώ δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο διακομιδών ασθενών με κορωνοϊό σε νοσοκομεία εκτός Αττικής.

Πάντως η προσπάθεια να μεταφερθούν ασθενείς με άλλα νοσήματα από τα αθηναϊκά νοσοκομεία στη Χαλκίδα ώστε τα αθηναϊκά να επικεντρωθούν στον κορονοϊό, βρήκε αντίσταση από τους ίδιους τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, που αντέδρασαν κάθετα στην διακομιδή σε μακρινά νοσοκομεία.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι μετά το Σισμανόγλειο που μετατρέπεται σε νοσοκομείο αντιμετώπισης Covid περιστατικών, θα ενταχθεί στα περιστατικά κορονοϊού και ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στην Αττική, που θα αναλαμβάνει μετά από 2 με 3 εβδομάδες τα περιστατικά που θα χρήζουν αποκατάστασης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι