“Στέρεψαν” τα κανάλια της Βενετίας

“Στέρεψαν” τα κανάλια της Βενετίας

Μετά την πλημμυρίδα στη Βενετία, χθες παρατηρήθηκε μια αφύσικη ή πάντως σπάνια αμπώτιδα. Συνήθως τα νερά “‘ανεβοκατεβαίνουν” κατά μισό μέτρο, αλλά τις τελευταίες μέρες οι βάρκες έπιασαν πάτο.

Τον Νοέμβριο του 2019 η Βενετία αντιμετώπισε τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και μισό αιώνα, με τη στάθμη των υδάτων να φθάνει το 1,87 εκατ.αντί το μισό μέτρο πάνω από την συνήθη στάθμη. Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου πλημμύρισε για μόλις έκτη φορά σε διάστημα 12 αιώνων. Οπότε κατασκευάστηκαν νέα φράγματα για την ευάλωτη πολιτεία.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνάρο, απέδωσε τότε την πλημμυρίδα αλλά και την επακόλουθη έντονη αμπώτιδα στην κλιματική αλλαγή. Προχτές η άμπωτις σχεδόν ξεπέρασε το μείον μισό μέτρο, αποκαλύπτοντας σε πολλά σημεία τον βυθό.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι