“Στοχοποίηση” του από την κυβέρνηση καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ

“Στοχοποίηση” του από την κυβέρνηση καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ

Μιλώντας στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου LIBE, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, επεσήμανε τη συνταγματικά αμφιλεγόμενη αλλαγή στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής, η οποία έχει εγείρει ανησυχίες για τη λειτουργία της. Η αλλαγή στην σύνθεση πέρασε με τις ψήφους της κυβερνώσας πλειοψηφίας και της Ελληνικής Λύσης.

Ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών ενημερώσε τους ευρωβουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το λεγόμενο σκάνδαλο “Predator” στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι η νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε στα τέλη του 2022, η οποία στη συνέχεια ερμηνεύθηκε (λανθασμένα, σύμφωνα με τον ομιλητή) από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, περιορίζει το δικαίωμα της Αρχής να ενημερώνει πρόσωπα ότι παρακολουθούνται.

Μίλησε επίσης για προσωπική του στοχοποίηση από την κυβέρνηση και κορυφαίους πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος και τόνισε την (συνταγματικά αμφιλεγόμενη) αλλαγή στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής, η οποία έχει εγείρει ανησυχίες για τη λειτουργία της. Υπερασπίστηκε επίσης τους πρώην συνεργάτες του στην Αρχή, οι οποίοι διώκονται δικαστικά, κατά τα φαινόμενα επειδή έκαναν τη δουλειά τους.

Όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση το ευρωκοινοβούλιο, οι ερωτήσεις των ευρωβουλευτών επικεντρώθηκαν στην αδύναμη αντίδραση της Επιτροπής και την ανάγκη εφαρμογής των συστάσεων της επιτροπής PEGA για τον περιορισμό της χρήσης και πώλησης λογισμικού κατασκοπείας, καθώς και στην ακεραιότητα των δικαστικών και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών στη χώρα.

Να σημειωθεί πως χτες ο Δημήτρης Μάντζος, απευθυνόμενος στα έδρανα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε κάλεσμα για κοινό μέτωπο για την υπόθεση των υποκλοπών. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια, αφήνει ανοιχτό παράθυρο για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, να φωτιστεί πλήρως η υπόθεση.

Είχε προηγηθεί η δήλωση-πρόσκληση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών της αντιπολίτευσης, προκειμένου η υπόθεση των υποκλοπών να διερευνηθεί στο κοινοβούλιο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι