“Συκοφαντικές” έκρινε η Δικαιοσύνη τις αναρτήσεις για την “βίλα Τσίπρα”

"Συκοφαντικές" έκρινε η Δικαιοσύνη τις αναρτήσεις για την "βίλα Τσίπρα"

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ψευδείς και συκοφαντικές τις αναρτήσεις του  δημοσιογράφου και εκδότη των “Παραπολιτικών” Γιάννη Κουρτάκη, σχετικά με εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτή ως προς την ουσία της την αγωγή που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και υποχρεώνει τον εκδότη των “Παραπολιτικών” να διαγράψει την επίμαχη ανάρτηση από το λογαριασμό του στο Twitter, καθώς και να προβεί σε νέα ανάρτηση που θα αποκαθιστά την αλήθεια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρτάκης υποχρεώνεται να διαγράψει την ανάρτηση που έγραφε: «Είναι αργά για να φτιάξουν ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Όπως είναι σχετικά αργά για να βρουν άκρη πώς πληρώθηκαν τα μηνιαία τιμήματα. Και αυτό που είναι δύσκολο είναι να κρύψουν την κατασκευαστική εταιρία που πλήρωσε τις εργασίες επισκευής του ακινήτου. Γενικώς, είναι αργά».

Να προβεί σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του με την απόφαση και συνημμένες φωτογραφίες με το πλήρες σκεπτικό της απόφασης εντός 15 ημερών. Τέλος, το Δικαστήριο έκρινε ότι σε περίπτωση μη εκτέλεσης της απόφασης ο εκδότης «καταδικάζεται σε χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ και προσωπική κράτηση τριών μηνών».

Σε ό,τι αφορά το σκέλος της αποζημίωσης, ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατέθεσε το πλήρες δικαστικό ένσημο, δεδομένου ότι όπως είχε αναφέρει επιθυμούσε μόνο αποκατάσταση της αλήθειας και την ηθική του δικαίωση και όχι την οικονομική εξόντωση του δημοσιογράφου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι