“Θίγεται η δικαστική μου τιμή” – Δάκρυσε ο Ράμμος για τις επιθέσεις που δέχεται (video)

“Θίγεται η δικαστική μου τιμή” – Δάκρυσε ο Ράμμος για τις επιθέσεις που δέχεται (video)

Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η ομιλία του Χρήστου Ράμμου στο επιστημονικό συνέδριο για τις “Συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές” μετά από την επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του από το Βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ για προσωπική ατζέντα, την στιγμή που η υπόθεση των υποκλοπών ήρθε και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο.

Αφού διάβασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο Χρήστος Ράμμος απάντησε: «Αν ήθελα να είχα ατζέντα δεν θα είχα επιλέξει την ΑΔΑΕ. Πήγα εκεί για να βοηθήσω» ανέφερε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει τι εννοούσε ατζέντα. Στα γεράματα απέκτησα και ατζέντα. 40 χρόνια στο ΣτΕ, δικαστής ποτέ δεν έδωσα αφορμή για το παραμικρό. Ποτέ δεν ακούστηκε το παραμικρό για μένα. Νιώθω ότι θίγεται η τιμή και υπόληψή μου, η δικαστική μου τιμή» δήλωσε με τρεμάμενη φωνή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ και σε αυτό το σημείο έσκυψε το κεφάλι βουρκωμένο από τον πόλεμο που έχει δεχτεί επειδή. Μάλιστα, οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα τον χειροκρότησαν δυνατά.

«Αυτές δεν είναι συνθήκες για να εκτελεί τα καθήκοντά του ο επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής σε μια ευρωπαϊκή χώρα» συνέχισε ο Χ. Ράμμος και σημείωσε ότι υπήρξε «προσπάθεια παρεμπόδισης της ΑΔΑΕ να κάνει ελέγχους», ενώ αναφερόμενος στη γνωμοδότηση του Ι. Ντογιάκου για το απόρρητο, δήλωσε ότι η ΑΔΑΕ «έχει εκ του νόμου κάθε αρμοδιότητα για ελέγχους».

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ αναφέρθηκε ξανά στις ευθείες απειλές που έχει δεχτεί από στελέχη της κυβέρνησης, τις οποίες είχε καταγγείλει πρόσφατα και στην Επιτροπή LIBE: «Μίλησα και μιλάω για δημόσιες απειλητικές αναφορές εναντίον μου από βουλευτές και υπουργούς» είπε και σημείωσε ότι αυτό έγινε επειδή ο ίδιος ενημέρωσε τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μετά από αίτημα του ιδίου. Όπως πρόσθεσε ο κ. Ράμμος, είχε ζητήσει να ενημερώσει τη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών, όμως βρήκε κλειστές πόρτες.

Αναφερόμενος στα μέλη της ανεξάρτητης αρχής Κατερίνα Παπανικολάου και Στέφανο Γκρίτζαλη, οι οποίοι βρέθηκαν διωκόμενοι, δήλωσε: «Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν τα πάντα για να προχωρήσουν όσο γίνεται οι έρευνες για την αποκάλυψη που δηλητηριάζει το κράτος δικαίου και είναι τοξική».

«Δημιούργησαν ένα κλίμα διαρκώς αυξανόμενης πίεσης στις προσπάθειες να προχωρούν τα βήματα το ένα μετά το άλλα, αλλά η ΑΔΑΕ κατάφερε να μείνει όρθια, αντιστεκούμενη» ανέφερε ο πρόεδρος της αρχής και συμπλήρωσε: «Όταν η πολιτεία δεν σέβεται την ανεξαρτησία των αρχών, την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των μελών τους, όλα τα άλλα είναι πολυτέλειες και οι αρχές δεν είναι ανεξάρτητες. Με εκφοβισμένα μέλη και προσωπικό δεν είναι αποτελεσματικές οι αρχές – αλλιώς λειτουργούν διακοσμητικά. Για ακόμα μια φορά φάνηκε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας αρνείται να κατανοήσει τι είναι μια ανεξάρτητη αρχή και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένη» σημείωσε ο Χρήστος Ράμμος και εξέφρασε την ανησυχία και τον προβληματισμό του για τα τεκταινόμενα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι