“Τηλεδιασκέφθηκαν” Μέρκελ και Ερντογάν – Γενικόλογες αλλά όχι ταυτόσημες ανακοινώσεις

“Τηλεδιασκέφθηκαν” Μέρκελ και Ερντογάν – Γενικόλογες αλλά όχι ταυτόσημες ανακοινώσεις

Για τη Λιβύη και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, συνομίλησαν σε τηλεδιάσκεψη ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν και η  Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Συζητήθηκαν περιφερειακά θέματα, μεταξύ των οποίων η Ανατολική Μεσόγειος και η Λιβύη, καθώς και η μάχη κατά του κορονοϊού, τα βήματα που πρέπει να γίνουν κατά την “μετά την πανδημία” εποχή και οι διμερείς σχέσεις», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από τους Τούρκους και συγκεκριμένα από την προεδρία.

Οι Γερμανοί είδαν αλλιώς την συζήτηση.

Η εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, δήλωσε συγκεκριμένα ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι “θα πρέπει να στηριχθεί η ειρηνευτική διαδικασία στη Λιβύη υπό τον ΟΗΕ“.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version