“Το EastMed Act ενισχύει τη συνεργασία των ΗΠΑ με αξιόπιστους συμμάχους”

“Το EastMed Act ενισχύει τη συνεργασία των ΗΠΑ με αξιόπιστους συμμάχους”

Την ικανοποίηση του για την ενσωμάτωση του νομοσχεδίου «EastMed Act» στον γενικό προϋπολογισμό της αμερικανικής κυβέρνησης εκφράζει ο συμπρόεδρος της Ελληνο-Ισραηλινής Συμμαχίας στο Κογκρέσο, Γκας Μπιλιράκης. Τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο προωθεί τα στρατηγικά συμφέροντας της Ουάσιγκτον στην ανατολική Μεσόγειο, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής σημειώνει ότι το «EastMed Act» ενισχύει τη συνεργασία των ΗΠΑ «με τους αξιόπιστους συμμάχους της Δύσης με στόχο την αναχαίτιση της ρωσικής, ιρανικής και τουρκικής κακοήθους επιρροής στη περιοχή».

«Σε μια όλο και πιο άστατη περιοχή και με την Τουρκία να απομακρύνεται αποφασιστικά από τη Δύση, η εταιρική σχέση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με τις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα επίκαιρη. Η ενεργειακή διπλωματία της Αμερικής, οι στρατηγικές της για την ασφάλεια και την αντιτρομοκρατία και οι προσπάθειες ενάντια στη ρωσική, ιρανική και τουρκική κακοήθη επιρροή θα ενισχυθούν μέσα από αυτή τη συνεργασία», αναφέρει ο κ. Μπιλιράκης στην ανακοίνωσή του.

Συνεχίζοντας ο, ελληνικής καταγωγής, βουλευτής υπενθυμίζει τον ευρύ χαρακτήρα του νομοσχεδίου, τονίζοντας το γεγονός ότι πρόκειται για μια νομοθετική πρωτοβουλία που χαίρει ισχυρής διακομματικής στήριξης και στα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου. Σημειώνεται ότι το «EastMed Act» είναι ένα περιεκτικό νομοσχέδιο που προβλέπει ριζική αναμόρφωση της αμερικανικής στρατηγικής στην ανατολική Μεσόγειο, τοποθετώντας την τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στο επίκεντρο του στρατηγικού ενδιαφέροντος των ΗΠΑ.

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να αναγνωριστούν οι νέες πραγματικότητες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή, προκειμένου να προσαρμοστεί καταλλήλως η αμερικανική εξωτερική πολιτική. «Περιμένω τον πρόεδρο Τραμπ να υπογράψει τη νομοθετική πράξη (προϋπολογισμός της γενικής κυβέρνησης) αυτή την εβδομάδα. Προστατεύουμε τα αμερικανικά συμφέροντα, τις αξίες και τους συμμάχους μας στην περιοχή», καταλήγει ο κ. Μπιλιράκης στη ανακοίνωση του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι