“Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει την αποστολή του Ιράκ…”

“Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει την αποστολή του Ιράκ…”

Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την εκπαιδευτική του αποστολή στο Ιράκ, αναλαμβάνοντας μερικές από τις δραστηριότητες που πραγματοποιούσε προηγουμένως ο συνασπισμός που σχηματίστηκε υπό τις ΗΠΑ εναντίον του ISIS, δήλωσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Σήμερα, οι συνεργαζόμενοι υπουργοί επιβεβαίωσαν την υποστήριξή μας στο Ιράκ και συμφώνησαν επί της αρχής να ενισχύσουν την αποστολή εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ» σημείωσε σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των μελών του ΝΑΤΟ. Όπως διευκρίνισε, αρχικά θα αναληφθούν κάποιες από τις τρέχουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, οι υπουργοί συμφώνησαν επίσης να διερευνήσουν τι μπορούν να κάνουμε περαιτέρω, πέρα από αυτό το πρώτο βήμα. «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Ιράκ κατόπιν πρόσκλησης της ιρακινής κυβέρνησης και θα παραμείνουμε στο Ιράκ μόνο εφόσον είμαστε ευπρόσδεκτοι», κατέληξε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι