“Του κοινού ποινικού” οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ – Σαρώνονται κινητά

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ παρακολουθούν μεν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διακριτικά,  χωρίς όμως προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις που άπτονται του δικού τους αντικειμένου, με τις έρευνες αρχικά να έχουν ποινική κατεύθυνση. Δεν φαίνεται, δηλαδή, να μοιάζει στην υπόθεση Γκιόλια που to 2010 είχε δολοφονηθεί από τη Σέχτα Επαναστατών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των ερευνών, έχουν οι μαρτυρίες δύο υπαλλήλων του δήμου που προέβαιναν σε εργασίες στο μικρό πάρκο, δίπλα στο οποίο εξελίχθηκε η δολοφονία, οι οποίοι είδαν τους δράστες, το δίκυκλο που επέβαιναν, πως εξελίχθηκε η δολοφονία και την κατεύθυνση που πήραν κατά τη διαφυγή τους οι δύο άνδρες που δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα σκούτερ και φορούσαν ρούχα στρατιωτικής παραλλαγής. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε αρχικά εν κινήσει και στη συνέχεια κατέβηκε από το δίκυκλο και πυροβόλησε εναντίον του δημοσιογράφου από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 12 φορές.

Η αστυνομία θα προβεί σε μία χρονική και γεωγραφική χαρτογράφηση του δρομολογίου που ακολούθησε από την Κηφισιά (όπου βρισκόταν για εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ) έως τον Άλιμο, εκτιμώντας ότι θα εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο θα έχουν καταγραφεί οι διελεύσεις υπόπτων, πιθανόν των «παρατηρητών» των κινήσεών του ή και των ίδιων των δολοφόνων που ίσως τον ακολουθούσαν.

Επίσης θα γίνει «σάρωση» των κινητών τηλεφώνων που εξέπεμπαν από συγκεκριμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, από το σημείο που έφυγε ο δημοσιογράφος, κατά την διαδρομή του και στην κατάληξή του στον Άλιμο. Θα αναζητήσουν, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι