Ράμα για Μπελέρη: «Ας έρθει τούμπα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στη Δικαιοσύνη δεν παρεμβαίνουμε»!

Ράμα για Μπελέρη: «Ας έρθει τούμπα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στη Δικαιοσύνη δεν παρεμβαίνουμε»!

Πεισμωμένος ο Εντι Ράμα διαμηνύει ότι αδιαφορεί πλήρως για τις πιέσεις των Ευρωπαίων

Επιμένει ο Έντι Ράμα όσον αφορά στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη τονίζοντας ότι αφορά αποκλειστικά τη δικαιοσύνη και τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του ούτε αναμείχθηκαν ούτε πρόκειται να αναμειχθούν.

Μιλώντας στον αλβανικο τηλεοπτικό σταθμό Α2CNN, ο Έντι Ράμα είπε συγκεκριμένα τα εξής: «Η Ελλάδα δεν έχει δίκιο στο θέμα του Μπελέρη. Η Αλβανία είναι ένα κράτος που δεν έχει άλλη δικαιοσύνη για πολίτες αλβανικής υπηκοότητας και άλλη δικαιοσύνη για Αλβανούς άλλης ιθαγένειας. Δεν είναι θέμα που αφορά τα δικαιώματα της μειονότητας. Δεν έχουμε πρόβλημα με τις μειονότητες. Έχουμε κάνει για τις μειονότητες ό,τι δεν έχουν κάνει πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ως προς το ζήτημα της ορκωμοσίας του Μπελέρη, η δίκη του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη στα Τίρανα, ισχυρίστηκε ότι «εμείς δεν έχουμε καμία δυνατότητα να αποφασίσουμε αν θα γίνει ή όχι η ορκωμοσία, ούτε η Γενική Διεύθυνση Φυλακών, ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα πότε γίνεται». Όταν ρωτήθηκε για τις ευρωπαϊκές παροτρύνσεις να βρεθεί λύση στο όλο ζήτημα, είπε «ακόμα και να γυρίσει ανάποδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εμείς δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα. Είναι στρατηγικό συμφέρον της Αλβανίας η εφαρμογή της μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη και η εξασφάλιση της ανεξαρτησίας των θεσμών της δικαιοσύνης».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι