Ραντεβού για εμβόλιο μέσω φαρμακείων

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, όσοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή πλατφόρμα για το εμβόλιο του κορονοϊού, θα μπορούν να κλείσουν ή να αλλάξουν το ραντεβού τους μέσω του φαρμακείου της γειτονιάς τους.

Η άυλη συνταγογράφηση στην οποία έχουν καταχωρηθεί 850.000 ασφαλισμένοι είναι μόνο ένα από τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει η Πολιτεία για το ραντεβού των ασφαλισμένων.  Μέσω αυτής θα κλειστούν τα ραντεβού προκαταβολικά και όσοι δεν συμφωνούν με το “αυτόματο” ραντεβού θα μπορούν να το αλλάξουν είτε μέσω πλατφόρμας είτε σε κάποια φυσικά σημεία, όπως τα φαρμακεία τα ΚΕΠ και άλλα.

Επειδή οι φαρμακοποιοί γκρίνιασαν, το κράτος -σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού καναλιού Open- θα πληρώνει 1 ευρώ για κάθε ραντεβού που θα κλείνει ο φαρμακοποιός. Πάντως μόνον το πρώτο ραντεβού για την πρώτη δόση μπορεί να αλλάξει, καθώς το επόμενο είναι καθορισμένο για ακριβώς 21 ημέρες αργότερα και δεν μπορεί να μετατεθεί .

Οι πρώτες δόσεις εμβολίου της εταιρείας Pfizer αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας αμέσως μόλις ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δώσει το πράσινο φως, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του έτους και πριν τις 29 Δεκεμβρίου.

Τα εμβόλια θα γίνονται σε νοσοκομεία και κέντα υγείας. Ο ένας λόγος είναι ότι με το εμβόλιο της Pfizer υπάρχει θέμα συντήρησης (-70 βαθμοί Κελσίου) και το εμβόλιο μπορεί να μείνει ενεργό μόνον λίγες μέρες εκτός κατάψυξης και λίγες ώρες εκτός ψύξης. Ο άλλος λόγος είναι ότι πρόκειται για τόσο της Pfizer όσο και τα άλλα που θα εγκριθούν στην πορεία, είναι καινούργια εμβόλια που για λόγους ασφαλείας, πρέπει να γίνονται σε νοσοκομειακό χώρο αν (ου μη γένοιτο) πάει κάτι στραβά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx