Ρέει το αίμα στην Υεμένη, κατάρριψη ιρανικού drone

Ο ξεχασμένος πόλεμος της Υεμένης

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένδεκα άλλοι τραυματίστηκαν όταν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής επλήγη πρατήριο καυσίμων στη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης, δήλωσαν πηγές.

Η Σαουδική Αραβία από την πλευρά της ανακοίνωσε τον θάνατο δύο Σαουδαράβων στρατιωτών σε συμπλοκές με σιίτες αντάρτες στα σύνορα.

Οι σαουδαραβικές δυνάμεις παράλληλα αναχαίτισαν και κατέστρεψαν drone ιρανικής κατασκευής που είχε στόχο το διεθνές αεροδρόμιο Άμπχα, στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, όχι μακριά από τα σύνορα με την Υεμένη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αραβικής συμμαχίας, ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλα αραβικά κράτη επενέβησαν στρατιωτικά στην Υεμένη το 2015, με στόχο να αποκαταστήσουν την εξουσία της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, η οποία είχε εκδιωχθεί από την πρωτεύουσα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι