Reuters: Το Ιράν είχε ενημερώσει τη Ρωσία για την πιθανότητα μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης – Διαψεύδει η Μόσχα

Το Ισραήλ θα τιμωρηθεί για το πλήγμα στη Δαμασκό λέει ο Ιρανός πρόεδρος

Το Ιράν είχε προειδοποιήσει τη Ρωσία σχετικά με την πιθανότητα μιας μεγάλης «τρομοκρατικής επιχείρησης» στο έδαφός της πριν από την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα, σύμφωνα με τρεις πηγές που μίλησαν με το Reuters. Διαψεύδει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απαντώντας ότι “δεν γνωρίζει τίποτα γι’ αυτό”.

“Μέρες πριν από την επίθεση στη Ρωσία η Τεχεράνη πληροφόρησε τη Μόσχα για την πιθανότητα μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης εντός της Ρωσίας, πληροφορία που αποκτήθηκε στη διάρκεια των ανακρίσεων των συλληφθέντων σε σχέση με αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράν”, είπε μια πηγή που μίλησε στο βρετανικό Μέσο.

Μια δεύτερη πηγή, είπε ότι οι πληροφορίες που έδωσε η Τεχεράνη στη Μόσχα για επικείμενη επίθεση στερούνταν λεπτομερειών σχετικά με τον χρόνο και τον ακριβή στόχο.  “(Τα μέλη του ISIS-K) έλαβαν εντολές να προετοιμάσουν μια σημαντική επιχείρηση στη Ρωσία… Ένας από τους τρομοκράτες (που συνελήφθη στο Ιράν) είπε ότι μέλη της οργάνωσης είχαν ήδη ταξιδέψει στη Ρωσία”, είπε η δεύτερη πηγή. Η τρίτη πηγή, ένας ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας, είπε: “Δεδομένου ότι το Ιράν έχει υπάρξει θύμα τρομοκρατικών επιθέσεων επί σειρά ετών, οι ιρανικές αρχές εκπλήρωσαν την υποχρέωσή τους να προειδοποιήσουν τη Μόσχα με βάση τις πληροφορίες που απέσπασαν από αυτούς τους συλληφθέντες τρομοκράτες”.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν δεν απάντησε σε αίτημα να σχολιάσει το ρεπορτάζ, ενώ ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι