Ρίχνει τόνους το Ισραήλ; “Νωρίς να πούμε αν το Ιράν φτιάχνει πυρηνικά…”

Ρίχνει τόνους το Ισραήλ; “Νωρίς να πούμε αν το Ιράν φτιάχνει πυρηνικά…”

Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς για να εξακριβωθεί αν το Ιράν οδεύει προς την κατασκευή πυρηνικού όπλου, αφού η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύεται από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα. “Είναι πολύ νωρίς για να το πούμε”, επεσήμανε ο Γιουβάλ Στάινιτς μιλώντας στο Radio Israel όταν ρωτήθηκε αν το Ιράν οδεύει προς την κατασκευή ατομικής βόμβας. “Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε”.

Την Κυριακή, δύο ημέρες μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από αμερικανικό πλήγμα, το Ιράν ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύεται από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα και θα ξεκινήσει να εμπλουτίζει ουράνιο χωρίς περιορισμούς. Παράλληλα όμως η Τεχεράνη πρόσθεσε ότι θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και θα υπαναχωρήσει εφόσον αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις.

Ο Στάινιτς, μέλος του συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ, επανέλαβε τη δέσμευση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Όμως παράλληλα φάνηκε να προσπαθεί να διατηρήσει το Ισραήλ μακριά από την τρέχουσα οξυμένη κατάσταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, αν και ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται από την Παρασκευή σε κατάσταση συναγερμού, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού. “Είμαστε στο περιθώριο, παρακολουθούμε τα γεγονότα”, υπογράμμισε ο Στάινιτς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι