Ρυθμίσεις στο Παγκράτι, λόγω εργασιών για την γραμμή 4 του μετρό

Ρυθμίσεις στο Παγκράτι, λόγω εργασιών για την γραμμή 4 του μετρό

Αλλάζουν πολλά για δύο μήνες στη διέλευση οχημάτων στη Βασιλέως Κωνσταντίνου και πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη λόγω έργων του μετρό

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό θα εφαρμοστούν από 16-11-2023 έως 15-01-2024, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στην Αθήνα. Θα αφορούν στη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου και στις οδούς Σπύρου Μερκούρη, Αντήνορος και Ναϊάδων.

Σε πρώτη φάση θα περιοριστεί το πλάτος του οδοστρώματος της Λ. Βασ Κωνσταντίνου ελάχιστου πλάτους 7,50 μ. περίπου, από την συμβολή της με την οδό Σπ. Μερκούρη και για μήκος 40,00 μ. περίπου, με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Σπ. Μερκούρη. Το ίδιο θα γίνει και στο οδόστρωμα της οδού Σπ. Μερκούρη ελάχιστου πλάτους 5,50 μ. περίπου. από την συμβολή της με την Λ. Βασ Κωνσταντίνου και για μήκος 25,00 μ. περίπου, με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Ναϊάδων.

Θα περιοριστεί επίσης το πλάτος του οδοστρώματος της οδού Ναϊάδων, ελάχιστου πλάτους 3,50 μ. περίπου, από την συμβολή της με την οδό Αντήνορος και για μήκος 60,00 μ. περίπου, με κατάληψη της πλευράς του οδοστρώματος που εφάπτεται στο πάρκο. Το ίδιο και στην οδό Αντήνορος, ελάχιστου πλάτους 5,00 μ. περίπου, και για μήκος 40,00 μ. περίπου, πριν και 10,00 μ. περίπου, μετά την συμβολή της με την οδό Ναϊάδων, με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων. Θα αποκλεισθεί ολικά η οδός Ναϊάδων από την συμβολή της με την οδό Σπ. Μερκούρη και για μήκος 60,00 μ. περίπου και θα χαρακτηρισθεί αδιέξοδο από την συμβολή της με την οδό Αντήνορος και έως την εργοταξιακή κατάληψη.

Καθορίζεται ανώτατο όριο ταχύτητας στα 40 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην Λ. Βασ. Κωνσταντίνου και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από τα 100,00 μ. πριν και έως την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης. Το όριο θα είναι μάξιμουμ 30 χλμ. την ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή των έργων στο τμήμα που καθορίζεται από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής. Θα απαγορεύεται η προσπέραση για τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή των έργων στο τμήμα που καθορίζεται από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής. Επίσης θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος της Λ. Βασ. Κωνσταντίνου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Σπ. Μερκούρη, επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος της οδού Σπ. Μερκούρη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ναϊάδων και επί της δύο πλευρές του οδοστρώματος στην οδό Αντήνορος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι