Ρομά έδειραν και λήστεψαν πυροσβέστες στο Σχιστό

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Σήμερα το μεσημέρι κοντά στο Σχιστό, ομάδα από πέντε Ρομά επιτέθηκε σε δύο πυροσβέστες και τους λήστεψε, με τον ένα πυροσβέστη μάλιστα να έχει χτυπηθεί τόσο, ώστε ίσως να χρειαστεί νοσηλεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ρομά έχουν “ξαναξεφύγει” στο παρελθόν, όταν π.χ. πέρσι στην Αχαϊα έκλεψαν τα κινητά και τα πορτοφόλια πυροσβεστών την ώρα που αυτοί έσβηναν την φωτιά στον καταυλισμό τους! Όμως, επεισόδιο σαν το σημερινό, δεν έχει ξανασυμβεί και μάλλον συνδέεται με την εν γένει τεταμένη κατάσταση λόγω του αιματηρού επεισοδίου στο Πέραμα.

Οι πυροσβέστες που έπεσαν θύματα των Ρομά σήμερα, επέβαιναν σε υπηρεσιακό όχημα και είχαν σταματήσει σε φανάρι. Ξαφνικά οι πέντε Ρομά τους άρπαξαν από τα χέρια και το λαιμό και τους κατέβασαν με τη βία από το όχημα, τους έδειραν άγρια και τους λήστεψαν. Εκτός από προσωπικά αντικείμενα, πήραν τον ασύρματο (από τον οποίο μάλιστα άρχισαν και να βρίζουν), την μάνικα και εργαλειοθήκες. Εν συνεχεία οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Το πυροσβεστικό όχημα εκτελούσε εκείνη την ώρα την καθιερωμένη καθημερινή περιπολία του για πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι